English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  Levelezési cím*:

 

ZALAKAROS BEMUTATÁSA
2006. április 28., péntek
Zalakarosi szálláshelyek, szállás Zalakaros, a zalakarosi Gránit gyógyfürdő bemutatása

Zalakaros Magyarország délnyugati részén fekszik egy romantikus vidék közepén, szőlőhegyek és gyümölcsös kertek által övezve.

E vidék vonzereje a harmonikus átmenet a síkság és az enyhén lankás dombvidék között, az erdők, ligetek, szántóföldek egysége, a ritka növények és állatok. De egy különleges, nem minden napi kincs is található Zalakaroson, a föld mélyének értékes ajándéka: az ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz!

A magas nátriumklorid, hidrogénkarbonát, jodid és bromid tartalmú termálvíz 96 °C-os hőmérséklettel tör fel a felszínre.

A kén tartalmú gyógyforrás a legmegfelelőbb krónikus izületi gyulladásra, reumára, krónikus nőgyógyászati panaszokra, vegetatív idegrendszeri zavarokra és fogínybetegségekre.

Gránit Gyógyfürdő Zalakaros
Gránit Gyógyfürdő Zalakaros

A gyógyvíz hatásának izotópos vizsgálata során megállapították, hogy az ásványi anyagok pozitívan befolyásolják a víz- és sóháztartás reflexmechanizmusát és az idegrendszer regulátorfunkcióját. Számos más közép-európai gyógyfürdővel való összehasonlítás alapján megállapítható, hogy a zalakarosi gyógy- és termálvíz számos gyógyító elemet tartalmaz.

Az 5000 m2-es fürdőkomplexumban a fürdővendégek választhatnak a 32-36 °C-os termálmedencék, a normál úszómedencék és az élményfürdő között. A gyógycentrumban komplex szolgáltatások, így ülő-, pezsgő- és súlyfürdő, víz alatti és száraz masszázs, elektroterápia és ingeráram-kezelés vehető igénybe orvosi felügyelet mellett.

Gránit Gyógyfürdő Zalakaros
2005 májusára elkészül egy új fürdőcsarnok, melyben úszásra, vizitornára, vízi fittnessre alkalmas, számos attrakciós elemmel ellátott medence, gyermek élménymedence, csúszdamedence és szauna merülő medence üzemel.

A létesítmény gyermek játszóteremmel, multifunkcionális szórakoztató termekkel, büfével és öltözővel rendelkezik, valamint egész évben használható 2 db csúszdával: egy 85 m hosszú, épületből induló és oda érkező gumi karikás csúszdával, és egy ún. kamikáze csúszdával.

A nyitott strand területén alakítanak ki egy hatpályás csúszdakomplexumot, amelyben

Gránit Gyógyfürdő Zalakaros

óriáscsúszda, párhuzamos pályás kamikázecsúszda és egy hárompályás családi csúszda kap majd helyet.

Zalakaros

A településen éttermek, cukrászdák és kiváló borok kínálnak a vendégeknek gasztronómiai élményeket. Az aktív pihenést szolgálják a városban található futball-,tenisz-,tekepályák valamint a Lovasiskola, a Parkerdő hangulatos sétányai, a környék túraútvonalai és kerékpárútjai. A horgászat szerelmeseinek áll rendelkezésére a közeli galamboki, zalamerenyei és miháldi tó is.

Egy közeli természeti csoda, a Kis-Balaton páratlan élővilága bűvöli el a látogatókat csodálatos madárvilágával, a Kápolnapusztai
ZalakarosBivalyrezervátummal, a Kányavári szigettel, Zalavár nevezetességeivel. A kultúra kedvelőinek nyújtanak kikapcsolódást a különböző programok, így a Kannavirágfesztivál, a Város Napjai, a Bornapok, a Szüreti mulatság, az operett-és folklórestek, a térzenék a szabadidő- és versenysport lehetőségek.

 

 

 

KIRÁNDULÁSI LEHETŐSÉGEK ZALAKAROS ÉS KÖRNYÉKE

Kattint a feliratokra a részletekért!

TÚRA LEHTŐSÉGEK - SPORT LEHETŐSÉGEK ZALAKAROS

 

 

Zalakarosi wellness szállodák, hotel foglalás - Zalakaros

 

ZALAKAROSI SZÁLLÁSHELYEK
  Hotel Vital ZalakarosHotel Vital **** Zalakaros
Owra Apartmanok ZalakarosPanoráma Apartma zalakarosPanoráma Apartma Zalakaros
Belenus Thremalhotel*** ZalakarosBelenus Thremalhotel*** ZalakarosHotel Venus ZalakarosHotel Venus Zalakaros
AquaTherm Hotel***plus ZalakarosAquaTherm Hotel***plus ZalakarosVilla Panoráma zalakarosVilla Panoráma Zalakaros
Bódis Apartman II. ZalakarosBódis Apartman I. ZalakarosBódis Apartman I. Zalakaros 

 

Szállás Zalakaroson, szállodák: Zalakaros

 

 

KÖZELI TELEPÜLÉSEK, SZÁLLÁSHELYEK

 

Alsópáhok
Balatongyörök
Cserszegtomaj
Gyenesdiás
Hévíz
Kehidakustány
Lenti
Vonyarcvashegy
Zalacsany
 

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!