English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  Levelezési cím*:

 

ALSÓPÁHOK BEMUTATÁSA
2007. január 21., vasárnap
Alsópáhok bemutatása, látnivalói. Alsópáhoki szállás, szálláshelyek.

Alsópáhok, Zala megye keleti határán, Hévíz tőszomszédságában, alig 6 km-re a Balatontól fekszik. A falut szelíd lejtésű, napsütötte dombok határolják nyugatról, keletről pedig lápos, náddal borított völgy veszi körül.
A település lakosai nagy gonddal ápolják a portájuk előtti utcarészeket, ennek köszönhetően a főutca képe rendezett és virágos.
A község feletti hegyen nagyvadakban bővelkedő erdő, alatta pedig a különleges növényvilággal rendelkező berek húzódik.

Alsópáhoktól 5 km-re van a Kis-Balatoni Tájvédelmi Körzet. A tájvédelmi körzet, a maga páratlan flórájával, és faunájával lehetőséget kínál a horgászatnak is. E terület közelében található Kápolnapusztán, Európa egyetlen bivalyrezervátuma.
A környékbeli erdők értékes vadállománya az itt működő vadásztársaságok lehetőséget biztosítanak arra, hogy az idelátogató vadászok élményekben és különleges trófeákban gazdagodva térhessenek haza.

Alsópáhok

A községben mintegy 4 km hosszúságban húzódnak a szőlők, pincék. E dombvonulatról csodálatos panoráma nyílik a keszthelyi öbölre és Hévízre.

A községnek ez a része egyúttal remek lehetőséget nyújt a túrázásra is. 2004-ben e területeken át, teljes hosszában kialakításra kerül egy "Korpusz- túra" útvonal.

Melynek két végpontja, az alsópáhoki és a nemesi templom között, látogathatóvá válik a szőlőhegyen felállított összes XVIII.-XIX. századi út menti kereszt és védőszent szobra.

 

LÁTNIVALÓK

 

Római katolikus templom

Koller veszprémi püspök kezdte el építtetni, 1770-ben melynek titulusa a "Szent Kereszt felmagasztalása" lett. A mai templom mellett látható Alsópáhok első és második világháborús áldozatainak emlékműve.

Alsópáhok - Római katolikus templom

 

ALSÓPÁHOKI SZÁLLÁSHELYEK

 

Páhok Vendéglő-Panzió

Páhok Vendéglő-Panzió Alsópáhok

Alsópáhok

Hangulatos, stílusos Páhok Panzió, két gyógyfürdő közelében, Hévíztől 1 km, a Kehida Thermál- és élményfürdőtől pedig 8 km távolságban, 7 km-re a Balatontól, 30 km-re Zalakarostól és 35 km-re a zalaegerszegi Aqua Citytől...

Részletek »

Alpesilak Alsópáhok

Alsópáhok

Hévíz és Balaton közelében hegyi nyaraló apartmanként olcsón kiadó.

Részletek »

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!

 

KÖZELI TELEPÜLÉSEK, SZÁLLÁSHELYEK

 

Balatongyörök
Cserszegtomaj
Gyenesdiás
Hévíz
Kehidakustány
Lenti
Vonyarcvashegy
Zalacsany
Zalakaros