English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  Levelezési cím*:

 

LENTI BEMUTATÁSA
2006. április 07., péntek
Lenti szálláshelyek. Lenti napjainkban egy hangulatos kisváros képét mutatja, ahol a kereskedők és a vendéglátók gasztronómiai és borkülönlegességekkel, valamint helyi specialitásokkal várják az idelátogatókat.

Lenti napjainkban egy hangulatos kisváros képét mutatja, ahol a kereskedők és a vendéglátók gasztronómiai és borkülönlegességekkel, valamint helyi specialitásokkal várják az idelátogatókat. A város életében jelentős szerepet játszik az idegenforgalom. A város büszkesége a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark. A gyógyvíz hatását a Szent György energiapark pontjai egészítik ki, melyek segítségével hatékonyabban tudnak a vendégek feltöltődni, pihenni és gyógyulni.

A környezeti kultúra, a tiszta levegő, a sok zöld terület, a várost övező erdőkben az érintetlen természet csábítja ide az utazókat.

A túrákat és kalandokat keresőknek 25 km kerékpárút, gyalogutak valamint Magyarország leghosszabb 32 km - Lenti és Kistolmács között közlekedő - erdei kisvasútja nyújt páratlan élményeket.

Azoknak, akik szeretnek a szabadban fürdeni, csónakázni, horgászni, a völgyekben található kis tavakban minderre alkalma nyílhat. A növényvilág kedvelőinek érdemes ellátogatni a Budafai Arborétumba.

Lenti

LENTI LÁTNIVALÓI

Helytörténeti és néprajzi gyűjtemény

A századforduló idejéről származó néprajzi anyag kiállítása. Elsősorban a környékbeli falvak életkörülményeit és népművészetét mutatja be.

Vár

A XII. században épült. A török időkben néhány évig Zrínyi Miklós költő és hadvezér tulajdonában volt, majd a XVII. század közepétől az Esterházy családé lett. A vár maradványai a XVIII. században épült barokk stílusú, L alakú magtár épületében láthatók, környékén ma is régészeti feltárás folyik.

Lenti - Vár

Szent Mihály-templom

A XVII. század végén épült, mai barokk arculatát az 1747-es átalakítás során kapta. A belsoben freskókat és az oltárképet ifj. Dorfmeister István festette.

 

LENTI TERMÁLFÜRDŐ

A medencék 36-38 fokos hőfokú gyógyvize nátrium-hidrogánkarbonátos termálvíz. Fürdőkúraként alkalmas különféle mozgásszervi, izületi és keringési problémák gyógyítására. A fürdőkúra mellett különféle gyógyászati szolgáltatások is igénybe vehetőek, mint például gyógymasszázs, gyógytorna - egyéni, víz alatti sugármasszázs, iszappakolás, magneoterápia, interferncia, diadinamika, iontoforézis. A gyógyászati kezelésekhez orvosi vizsgálat és ezt követően kontroll is igényelhető.

További gyógyulási lehetőségeket kínál a Szent György Energiapark.

Ez a terület bioenergetikai természetgyógyászok vizsgálatai alapján bizonyítottan olyan fekvésű, ahol ún. Szent György sugárzások találhatóak. Ezek olyan gyógyító erejű sugárzások, melyek csillag alakú rendszere a Föld energetikai hálózatának részét képezik. Korábban ilyen helyekre templomokat építettek.

LENTI TERMÁLFÜRDŐ

Napjainkban egyre elterjedtebb a természetgyógyászati kezelések használata. Természetgyógyászati szempontból minden betegség egyfajta energia hiányból fakad. Az itt található sugárzás erősen energia töltő hatású, alkalmas lehet arra, hogy a betegség okozójaként fellépő energiahiányt pótolja. E mellett, mivel nem csak a beteg, sérült részekre, hanem az egész szervezetre hat a sugárzás, a természetes regenerálódási folyamatokat is gyorsíthatja. Az energiasugarakra épített parkban a sugarak vonalait kikövezett rész, míg a leghatékonyabb találkozási pontokat ?karók? jelzik. Annak tehát, aki ily módon szeretne gyógyulni, érdemes fürdőzés után a parkban is egy sétát tenni.

A wellness életforma követői, vagy a szépülni, pihenni, felfrissülni vágyó vendégek ugyancsak tartalmasan tölthetik el itt szabadidejüket. Őket szauna, szolárium, kozmetika, fodrászat és különféle sportolási lehetőségek is várják.

LENTI TERMÁLFÜRDŐ

Jelenleg több szabadtéri medence található, köztük egy élménymedence, melyben vadvízáram, masszázspadok, nyakzuhany és egy 74 m hosszú óriáscsúszda alkotják az élményelemeket. Külön érdekesség a medence körül kialakított mediterrán hangulatot idéző pálmakert élő pálmafákkal. A fedett részen egy gyógy- egy úszó- és egy gyermek medence áll rendelkezésre.

Különleges és élményekben gazadag pihenés vár minden idelátogató fürdőzőt!

LENTI SZÁLLÁSHELYEK

Zéta Hotel*** és Étterem Lenti

Zéta Hotel*** és Étterem Lenti

KÖZELI TELEPÜLÉSEK, SZÁLLÁSHELYEK

Alsópáhok
Balatongyörök
Cserszegtomaj
Gyenesdiás
Hévíz
Kehidakustány
Vonyarcvashegy
Zalacsany
Zalakaros

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!

Fotók a településről és környékéről

Kattints a kisképre a nagyobb fotók megtekintéséhez!