English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

KAPUVÁR BEMUTATÁSA
2006. 04.,
Kapuvári szállás, szálláshelyek. Kapuvár bemutatása, látnivalók, nevezetességek.

Kapuvár Magyarország északnyugati részén, Győrtől 49, Soprontól mintegy 39 km-re található. A város nagy kincse az 1762 méter mélyről előtörő minősített gyógyvíz, melyet bő hozamú források táplálnak. A települést, erdők veszik körül, remek kirándulási lehetőséget nyújtva, a természetet szerető turistáknak.
Kapuvár a kerékpáros turizmus számára is kedvező lehetőségeket nyújt. Kiépített kerékpár útvonalak csatlakoznak a hansági, fertőparti és az osztrák túra útvonalakhoz, és 2005 nyarán nyílt a Hany Istók kerékpáros centrum.
Kapuvár népi, népművészeti és építészeti hagyományokban gazdag. (Pl.: höveji csipke, kapuvári verbunk, rábaközi népviselet, gasztronómiai különlegességek, stb.)
Minden év júliusában Anna-napkor rendezi a város a "Kapuvári Napok" rendezvénysorozatot. A háromnapos ünnepség keretében évek óta megrendezésre kerül a Hanság-EXPO kiállítás és vásár, ilyenkor számos kulturális műsor nyújt felejthetetlen szórakozást az idelátogató vendégeknek.

LÁTNIVALÓK

Kapuvár- Strand és Termálfürdő
Nyugodt környezetben tölthet kellemes napokat az, aki a Kapuvári Gyógy- és Strandfürdőt választja üdülése színteréül.
A kapuvári víz nagy sókoncentrációjú, nátrium-hidrogén-karbonátos valamint magas jodid tartalmú termálvíz. Összetételénél fogva különféle csontrendszeri és mozgásszervi

Kapuvár- Strand és Termálfürdő

megbetegedések esetén bír jótékony hatással. Inhalációja idült hörghurut, hörgőtágulat, tüdőasztma kezelésére teszi alkalmassá.

A gyógyulni vágyókat és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket jelenleg termálmedencék, míg az aktív pihenés híveit úszómedencék várják. A víz gyógyhatása mellett a fürdő területén orvosi masszázs is igénybe vehető.

Flóra Gyógyfürdő
A kapuvári FLÓRA gyógyforrás a nyugat - dunántúli régió egy még kevésbé ismert, de rendkívül értékes és egyedi adottságokkal bíró gyógyfürdője. A termálvizes fürdőkomplexum a következő szolgáltatások rendkívül széles körével áll a vendégek testi - lelki megújulásának szolgálatában: fizikoterápiás kezelések, masszázs, szauna, kozmetika,

Flóra Gyógyfürdő Kapuvár

pedikűr - manikűr, fodrászat, fogászati kezelések, akupunktúra, természetgyógyászat, reumatológia, allergológia - tüdőgyógyászat.

Rábaközi Múzeum
Az 1750 körül épült Esterházy-kastélyban működik a Rábaközi Múzeum, melyben többek között a város szülöttjének, Pátzay Pálnak a szobrai láthatók. A középkori eredetű épület, mai barokk formáját a XVII. század közepén kapta. A múzeum értékes néprajzi és helytörténeti anyagot mutat be.

Rábaközi Múzeum Kapuvár

Szent Anna templom
A Szent Anna templom 1883-ból való eklektikus épület.

KAPUVÁRI SZÁLLÁSHELYEK

Axter Vendégház Kapuvár AXTER Vendégház kapuvár

KÖZELI TELEPÜLÉSEK, SZÁLLÁSHELYEK

Fehértó
Fertőd
Győr
Sopron

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!

Fotók a településről és környékéről

Kattints a kisképre a nagyobb fotók megtekintéséhez!