English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

FEHÉRTÓ BEMUTATÁSA
2006. 17.,
Fehértói szálláshelyek. Fehértó bemutatása. Fehértó nevezetességei: Római katolikus templom . Mária-oszlop.

Fehértó a Győrt Sopronnal összekötő 85-ös főúttól északra, kb. 10 km-re terül el, Győrtől 30. Csornától 16 km távolságra fekszik.

Fehér-tó a Fertő-Hanság Nemzeti Park része, ahol láp- és mocsárrétek, nádasok, fűzfabokrok vagy vastag törzsű fűzfák szegélyezik a művelésre fogott legelőket, szántókat.

Fehér-tó

A réteken orchideák virágoznak a mocsári gólyahír között, a kosbor is különféle színekben pompázik. A tóban még élnek csíkfélék, a lápi póc és a compó. Szigorúan védett terület, hiszen madárvilága egyedülálló. A nádasokban fészkel a nagykócsag, a bölömbika, a vörösgém, a réteken a bíbicek, cankók és godák nevelik kicsinyeiket. A költöző madarak fontos állomáshelye a tó és vidéke. Az ornitológusok 200 madárfajt tartanak itt számon. A megfigyelőtoronyból csodálatos madárarzenál tárul a szemünk elé.

 

LÁTNIVALÓK

Római katolikus templom

Dózsa tér

Barokk stílusban épült 1734-ben, tornyát 1777-ben emelték. A hullámos oromzatú, dísz nélküli homlokzat felett a torony körül toszkán félpillérek és kőkeretes ablakok láthatók. Berendezése - oltárai, szószéke, orgonája is - XVIII. századi barokk alkotások. A rokokó főoltár 1780 körül készült. Nagyon szépen fel van újítva az egész belső tere.

Római katolikus templom

Mária-oszlop

1747-ben készült, barokk stílusban. A templom kertben található.


PROGRAMOK

Minden év szeptember 8-hoz, Mária-naphoz kötődik a búcsú, mely helyi jelentőségű esemény.

Július közepétől augusztus közepéig kerül megrendezésre az ornitológiai tábor a Fertő-Hanság Nemzeti Park szervezésében. Kéthetes turnusokban váltják egymást a csoportok, de egyénileg is be lehet kapcsolódni a tábor életébe egy-egy napra. A szállás sátorban történik a Nemzeti Park területén.

FEHÉRTÓI SZÁLLÁSHELYEK

KÖZELI TELEPÜLÉSEK, SZÁLLÁSHELYEK

Fertőd
Győr
Kapuvár
Sopron

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!