English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

GYŐR BEMUTATÁSA
2006. 15.,
Győri szálláshelyek, szállások. Győr bemutatása. Győr látnivalói.

Győr sokszínű patináns város, ahol építészeti, kulturális és természeti értékek sora ötvöződik egymással. Magyarország műemlékekben második leggazdagabb vidéki városa. A barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szűk közök belvárosi sétára invitálják a látogatót. Győr fesztiválváros, ahol a művészetek barátai, az igényes kikapcsolódásra vágyók egész éven át vonzó programokra lelhetnek.

 

 

GYŐR LÁTNIVALÓI

 

 

 

Xantus János Múzeum

1741-ben épült, barokk palota. Két oldalt Szent Benedek és Szent István szobra áll.

Az erkély ablakai alatt a bencés rend címere látható. A koronázó párkány felett középen timpanon emelkedik. Nagyon szép a múzeum díszterme, az egykori főapáti ebédlő. Falait műmárvány borítja, a mennyezeti freskókat pedig Schaller István győri mester festette.

Xantus János Múzeum

A múzeum kiállítótermeiben helytörténeti, régészeti, néprajzi, természettudományi, képzőművészeti, iparművészeti és numizmatikai gyűjtemények láthatók.

 

Kreszta-ház

XVIII. századi eredetű, klasszicista épület. Itt látható a város szülöttének, Kovács Margit keramikusművésznek gyönyörű kiállítása.


Székesegyház

A háromhajós templomnak fiókos dongaboltozata van. A mennyezeti freskót Maulbertsch készítette, témája Krisztus színeváltozása. A hajó szentély felőli oldalán áll a két fekete oltár, amelyek Müller Jakab alkotásai. A déli mellékhajó főoltárának képét Paul Troger festette. Innen nyílik az 1400 ?as évek elején épült gótikus Szent László kápolna, oltárán látható Szent László hermája, hazánk egyik legértékesebb gótikus ötvösművészeti remeke.

 

Karmelita templom

Tervezője Wittwer Márton Atanáz, trioli származású karmelita szerzetes volt. 1721 és 1725 között épült, barokk stílusban. A főbejárattól jobbra, kápolnafülkében áll az egyik legszebb hazai barokk szobor, a ?Hab Mária?, melynek feltételezett alkotója Giovanni Giuliani. A templom barokk berendezését ugyancsak Wittwer tervezte.

Karmelita templom

A barokk főoltár oltárképét Altomonte nápolyi születésű osztrák mester készítette és Szent István és Szent Imrét ábrázolja, amint hódolnak a magyarok Nagyasszonya előtt. A templom keleti oldalához kapcsolódik a lorettói kápolna, amely 1717-1718-ban épült.

Szent Ignác-templom

1634-1641 között épült, kora barokk stílusban. Tervezője Baccio del Bianco volt. Mai, külső képét 1727-ben nyerte el. Az egyhajós templom a római II. Gésu-templom mintájára készült. A főhajó boltozatát borító freskó, Paul Troger színvonalas munkája 1747-bol. A belső berendezésből kiemelkedik a pazar díszítésű szószék, amelyet Goda Lajos pozsonyi mester készített 1749-ben. A templom oltárképét ugyancsak Paul Troger festette

 

Bencés rendház

A XVII. században épült, barokk stílusban. A jezsuiták építették, 1802 óta a bencés rendé. Az épület földszintjén a jezsuiták már a XVII. században működtettek gyógyszertárat, melynek helyén patikamúzeum nyílott. A helység boltíves mennyezetét barokk freskók és stukkók díszítik.

Püspökvár

A domb északnyugati sarkában emelkedik. Az épület kapualja dongaboltozatos, két oldalán négy-négy gótikus ülőfülke látható, amelynek a XIV. században épültek. Az egykori lakótorony maradvány építészeti érdekesség, - amelyet Omodé püspök építtetett a XIII. század derekán, - hogy nem felfelé, hanem lefelé kell menni benne. A szintkülönbség az udvar és a bejárat között 8 m. A palota tornyához déli oldalról csatlakozik a Dóczy-kápolna, amely 1487-ben épült, gótikus stílusban.

Püspökvár

Építtetője Dóczy Orbán, másként Nagylucsei Orbán püspök volt. A belső berendezését Stornó Ferenc készítette.

 

Győr - Rába Quelle Gyógy- Termál- és Élményfürdő

A találkozások városában újonnan megnyílt Rába Quelle Fürdő, a találkozások fürdője szolgáltatásaival újabb kiváló lehetőséget teremt aktív pihenésre, gyógyulásra, kikapcsolódásra.

A győri termálvíz ásványi sókban gazdag, alkáli hidrogén-karbonátos, kloridos és jodid tartalmú víz, amely összetételénél fogva jótékony hatású az idült mozgásszervi és nőgyógyászati betegségekre. Alkalmazható ivókúra formájában is, ebben az esetben javasolt fogszuvasodás és fogínysorvadás ellen.

Győr - Rába Quelle Gyógy- Termál- és Élményfürdő

A fürdőző vendégeket élménymedencék, csúszdák, termálmedencék és egy speciális, bébimedence várja. A fürdőkúra mellett a gyógyulni vágyó illetőleg a wellness életformát követő vendégeket orvosi felügyelet mellett, szakemberek vezetésével különféle wellness és gyógyászati szolgáltatások is várják, mint a súlyfürdő, iszapkezelés, orvosi masszázs, szénsavas fürdő, a szauna kert vagy a víz alatti torna, és még számos egyéb lehetőség.

 

Élményfürdő

SZÁLLÁSHELYEK

Hotel Konferencia Győr

Hotel Konferencia Győr

Győr

A Hotel Konferencia a Káptalandombon, a város egyik legszebb terén emelkedik ki az őt körülölelő évszázados házak közül.

Részletek »

Soho Panzió és Kávézó Győr

Győr

A SoHo Panzió Győr történelmi belvárosában a Széchenyi térnél helyezkedik el.
Részletek »

Szenti Panzió Győr

Szenti Panzió Győr

Győr

A Szenti Panzió Győr városában, Bécs és Budapest között félúton található. A panzió 35 fő fogadására alkalmas, társalgó helyiséggel, zárt parkolóval, szaunával, a szobákban fürdő, TV, hűtőszekrény, némelyik szobában klíma szolgálja a vendégek kényelmét.
Részletek »

Hotel Kálvária Győr

Hotel Kálvária Győr

Győr

A barokk belvároshoz közel található Győr első Magyar Turizmus Minőségi Díjjal rendelkező szállodája, a Hotel Kálvária...
Részletek »

Hotel*** Senator Győr

Hotel*** Senator Győr

Győr

Bécs és Budapest között félúton Győrben, a közel 150 ezer fős nagyvárosban, várja Önt a Hotel*** Senator. Ha Ön igényes és elvárja az európai szintű kiszolgálást, nem fog csalódni, ha ezt a hotelt válassza.
Részletek »

Hunyadi Panzió Étterem Győr

Hunyadi Panzió Étterem Győr

Győr

A Hunyadi Panzió Győr történelmi belvárosától, sétálóutcájától a központi pályaudvartól pár lépésre ,csendes, nyugodt környezetben található....
Részletek »

 

KÖZELI TELEPÜLÉSEK, SZÁLLÁSHELYEK

Fertőd
Kapuvár
Sopron

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!

Fotók a településről éskörnyékéről

Kattints a kisképre a nagyobb fotók megtekintéséhez!