English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

FERTŐD BEMUTATÁSA
2006. 15.,
Fertődi szálláshelyek. Fertőd a Hanságtól délre fekvő országos hírű község. Itt található Magyarország egyik legszebb barokk kastély együttese, mely műemléki és kultúrtörténeti szempontból egyaránt kiemelkedő. Fertőd és környéke látnivalóit, 2001. óta a "világörökség" részévé nyilvánították.

 

Fertőd a Hanságtól délre fekvő országos hírű község. Itt található Magyarország egyik legszebb barokk kastély együttese, mely műemléki és kultúrtörténeti szempontból egyaránt kiemelkedő.

Fertőd és környéke látnivalóit, 2001. óta a "világörökség" részévé nyilvánították.

Fertődi kastély

Gyönyörködjön a tájban, csodálja meg történelmi emlékeit, és kikapcsolódásként ismerje meg a táj gasztronómiáját.

 

 

FERTŐD LÁTNIVALÓI

Esterházy-kastély

Építtetője Esterházy Miklós herceg, császári tábornagy volt. Barokk stílusban épült 1764-1766-ban. Vendégeskedett itt sok más mellett, Mária Terézia és II. József is.

A kastély fekvése és a díszparkja Versailles-t idézi, az építmények pedig a schönbrunni kastélyt. Gyönyörű a kovácsoltvas hármas kapu, amely a kastély udvarába vezet. A díszpark U alakban öleli körül az épületegyüttest, közepén szökőkút áll. A kastély déli oldalán terül el a 230 hektár kiterjedésű park.

Esterházy-kastély

A második világháborúban a kastély és berendezése is súlyosan megrongálódott. 126 szoba helyreállítása folyamatosan történik. Az épület értékesebb részeit már restaurálták.

 

Muzsikaház

A XVIII. században épült, barokk stílusban. Az Esterházy-család által alkalmazott Joseph Haydn (1732-1809), a zenetörténet utolsó udvari zeneszerzője közel két évtizedes - munkásságának nagyon értékes - korszakát töltötte az egykori Eszterházán a Muzsikaház lakójaként.


Római katolikus Szent Kereszt-templom

1984-1986 között épült modern templom. Tervezője: Szabó István építész volt. A templom oltárképe, az Esterházy Golgota, Udvari Erzsébet festőművész alkotása.

 

FERTŐDI SZÁLLÁSHELYEK
Rabensteiner Panzió FertődRabensteiner Panzió Fertőd
Fertődi Kúria VendégházFertődi Kúria Vendégház

 

KÖZELI TELEPÜLÉSEK, SZÁLLÁSHELYEK

Fehértó
Győr
Kapuvár
Sopron

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!

Fotók a településről éskörnyékéről

Kattints a kisképre a nagyobb fotók megtekintéséhez!