English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

SÁRVÁR BEMUTATÁSA
2006. 16.,
Sárvári szálláshelyek, szállás. Sárvár bemutatása. A sárvári Gyógy és Wellnessfürdő.

Sárvár, hangulatos, látnivalókban gazdag, gyógyvizéről ismert kisváros. A fürdő különlegességét és egyediségét a kiváló gyógyvíz és a széleskörű gyógyászati kezelések mellett a napjainkban egyre népszerűbbé váló wellness jelleg adja. Fürdőzés után érdemes elindulni a városban és megismerkedni műemlékeivel, történelmével, hagyományaival.

Sárvár
Azok a vendégek, akik ellátogatnak a Nádasdy várba, megismerkedhetnek a vár, valamint a magyar huszárság történetével.

A kiállítások megtekintése után pedig kellemes sétára nyílik lehetőség a várkert arborétumában. A város vonzerejét olyan színvonalas kulturális programok növelik, mint például a már évek óta megrendezésre kerülő nemzetközi folklórfesztivál, a nemzetközi fúvóstalálkozó, a Simon - Júdás országos kirakodóvásár, vagy a Históriás napok.

Nádasdy-vár

 

GYÓGY- ÉS WELLNESSFÜRDŐ

A sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. Az élménymedence egész évben különleges fürdőélményt kínál pezsgőfürdővel, masszázsfúvókkal, fekvőpadokkal, gejzírrel, sodró folyosóval, víz alatti láb- és testmasszázzsal.

Sárvári Gyógy és Wellnessfürdő

Érdemes ellátogatni a Szauna-világba is, ahol aromakabinok, gőzfürdők, különböző hőmérsékletű finn szaunák, gőzös szauna és Kneipp-medence nyújtanak felüdülést. A Mediterrán kert azon látogatók igényét kívánja kielégíteni, akik a medencetértől elkülönülve, csendes, nyugodt környezetben szeretnének kikapcsolódni, relaxálni.

A fürdő egyik legfontosabb vonzereje kétségtelenül az itt található kétféle gyógyvíz.

Az egyik az 1200 m mélységben található, 43°C-os alkáli hidrogén-karbonátos víz, amely mozgásszervi betegségek, reumatológiai panaszok kezelésére, valamint sportsérülések, törések, ortopéd műtétek utáni rehabilitációra alkalmas.

élmény medence

A másik a 83°C-os magas sótartalmú gyógyvíz, melynek nagyon kedvező a hatása egyes nőgyógyászati gyulladásos betegségek kezelésében. A magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt.

csúszda

A kalandmedence kalózhajóval, vízi várral és bébipancsolóval a gyermekek birodalma.

A fürdő sokszínű wellness kezelésekkel áll a vendégek rendelkezésére. Az országban egyedülálló terápia a tibeti hangmasszázs, amely segít megszabadulni a mindennapi gondok okozta stressztől, visszaállítja a test és a lélek harmóniáját.

gyermek medence
LÁTNIVALÓK

Nádasdy-vár

A vár honfoglalás kori földvárból épült ki a XIV. században. A középkori vár helyén a XVI. században épült az ötszögű erődítmény, reneszánsz stílusban. A várárkon keresztül vezető híd, mely a kaputoronyhoz vezet, a XIX. században készült.A kosáríves kapu 1589-ben épült, alkotója Donato

Nádasdy-vár
Grazioli. Nádasdy-vár lovagtermét csatajeleneteket és ótestamentumi témákat ábrázoló freskók díszítik.

Nádasdy Ferenc Múzeum

A múzeum kiállítótermeiben a helyi és a magyar kultúra számos ritka emléke található. Legszebb terme a díszterem, amelynek mennyezetén Nádasdy Ferenc győztes csatáit örökítette meg Hans Rudolf Miller 1653-ban. A díszterem oldalfalait Dorfmeister István 1769-ben készült képei díszítik.

Arborétum

Természetvédelmi terület. Megtalálható itt többek között a tiszafa, a japán stóraxfa, a mocsári tölgyek, égerfák, különféle fenyők, valamint a májusban csodálatosan virágzó rododendronok.

Sárvári Arborétum
Evangélikus templom

1834-1836 között épült klasszicista stílusban. Homlokzatán négy toszkán oszlop tartja a klasszikus párkányt és timpanont.

Csónakázó-tó

Sárvár csendes, nyugodt környékén található. Csónakázásra, hétvégi piknikre, horgászásra, s persze egy egyszerű sétára is igazán megfelelő hely, ahol távol a zajoktól bárki kikapcsolódhat, s gyönyörködhet a természet szépségeiben

SÁRVÁRI SZÁLLÁSHELYEK

Nyirfa Apartman ház Sárvár
Nyirfa Apartman ház Sárvár
Atmoszféra Apartman Sárvár
HoldLux Apartmanok SárvárHoldLux Apartmanok SárvárApartman Hotel Sárvá
Krisztina Apartman SárvárKrisztina Apartman SárvárNapsugár Apartman ház SárvárNapsugár Apartmanház Sárvár
ABA és Andrea Apartman SárvárAba és Andrea Apartmanok SárvárPlatán Hotel *** és Étterem SárvárPlatán Hotel*** és Étterem Sárvár
Adél Apartman SárvárAdél Apartman SárvárVámos Apartman Sárvár RábasömjénVámos Apartman Sárvár Rábasömjén
Ametisz Apartman Sárvár  

KÖZELI TELEPÜLÉSEK, SZÁLLÁSHELYEK

Bük
Kőszeg
Püspökmolnári
Szeleste
Szombathely

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!