English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

SZELESTE BEMUTATÁSA
2006. 26.,
Szelestei szálláshelyek. Szeleste bemutatása, látnivalói. A szelestei gyógyfürdő. Szelestie arborétum. Festetich kastély, kastélyszálló.

Szeleste Vas megyében található község. Sárvártól 13 km-re a 86-os fő út mellet található. A mai Szeleste Alsószeleste és Felsőszeleste egyesítésével jött létre. Legfőbb vonzereje az 1260m mélységből feltörő gyógyvízre épült szelestei gyógyfürdő a Festetich Kastély és az arborétum.

LÁTNIVALÓK

Szelestei Gyógyfürdő

A szelestei Gyógyfürdő a 150 éves Festetich Kastély és a 13 hektáros arborétum közvetlen szomszédságában található. Közel 3.800 m2 területen, 1.200 m2 vízfelülettel várja kedves vendégeit. A gyógyfürdő Európa egyik legjobb minőségű gyógyvízével rendelkezik, mely 1.260m mélységből tör fel.

Összetételénél fogva elsősorban reumatikus, szív- és érrendszeri megbetegedések, bőrbetegségek, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére ajánlott. A fürdő négy különböző méretű medencével rendelkezik, melyek belső, külső masszázs medence, illetve súlyfürdő.

A szelestei gyógyfürdő szolgáltatásai között a wellness kedvelői is találnak kedvükre valót; szauna, szolárium, frissítő- és gyógy-masszázs is igénybe vehető. A közeljövőben további egészségügyi szolgáltatásokkal egészül ki a paletta, így: fizioterápiás részleg, tangentorral, elektroterápiával, melyeket reumatológus, bőrgyógyász, fizioterápiás, belgyógyász szakorvosok, szakasszisztensek irányítanak.

Vendéglátó egységben hideg és meleg ételek, italok kaphatóak, mindig megújuló választékkal. A földszinten található üzlethelyiségek kínálata igyekszik teljessé tenni a vendégek aktív pihenését.

Nagyobb rendezvények szervezéséhez 200 főt kényelmesen befogadó konferenciateremmel, hozzá kapcsolódó pihenő és fogadótérrel, irodákkal állnak rendelkezésre.

Medencék:

Belsők:

- Jakuzzi: 74 m2 vízfelület, 78 m3, gyógyvízzel, 1m vízmélység 30 személyes további 3 nagynyomású nyakmasszázzsal, vízhőmérséklet: 34-36 °C

- Ülőmedence: nyári üzemben, 0,95 m vízmélység gyógyvízzel, 154 m2 vízfelület vízhőmérséklet: 36-38°c

- Úszómedence: téli üzemben, 1,30 m vízmélység, normálvíz, 154 m2 vízfelület, vízhőmérséklet: 30-33°C

- Súlyfürdő: 4 fős, 15 m2 vízfelület ? a gyógyászati részleg beindításáig nem üzemel

- Ülőkádak 2 x 12 fő gyógyvizes

Külső:

- Strandmedence, csak főszezonban, 578 m2 vízfelület, 1.40 m vízmélység, családi csúszdával ? a védőterületén vízmélység 1.10 m, nyakzuhany, vízhőmérséklet 28-30°C

Szelestei Arborétum

Az arborétum kialakítását gróf Festetich Andor kezdte meg 1872-ben, jelenlegi formáját báró Baich Mihály alakította ki. A 9 hektáros parkot további 4 hektárral bővítette. A világ minden tájáról hozat növényeket, köztük sok évelőt Hollandiából és Németországból. Az Arborétumot 1952-ben ?országosan védett? természetvédelmi területté nyilvánították. Az Arborétumban több mint 500 féle növény található. Az utak melletti virágágyak növényanyagát úgy válogatták össze, hogy folyamatosan virágozzanak, így a látogató mindig találkozott virágzó növénycsoporttal.

Festetich kastély

Építése 1855-ben kezdődött, melyet végül gróf Festetich Andor fejezett be, aki 1872-től birtokolta az épületet és a hozzá tartozó földterületet. Az ő nevéhez fűződik a csodálatos aborétum kialakítása is. Amelyben több mint 500 féle növénykülönlegességet gyűjtött össze, és kialakította a kastélyt övező teraszokat. 1910-től báró Baich Mihály lett az új tulajdonos, aki tervszerű kertépítést folytatott, és elkészült a kastélyhoz vezető szerpentinút is és kialakult a jelenlegi arculat. A több mint 150 éves műemlék kastély közelmúltban történt felújításakor megőrizte egykori hangulatát, szolgáltatásaiban viszont korunk legmagasabb igényeit is kielégíti.

A kastélyépület jelentős része az 1950-es években lángok martalékává vált, csupán a főfalak maradtak épen. A felújítási munkák 1990-ben kezdődtek meg, végleges arculatát 2001-ben nyerte el.

SZELESTEI SZÁLLÁSHELYEK

Festetich Kastélyszálló Szeleste Festetich Kastélyszálló Szeleste
Zsuzsanna Hotel Szeleste

KÖZELI TELEPÜLÉSEK, SZÁLLÁSHELYEK

Bük
Kőszeg
Püspökmolnári
Sárvár
Szombathely

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!