English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  Levelezési cím*:

Bükfürdő és Bük bemutatása
2006. március 14., kedd
Bük-fürdő Nyugat-Magyarország egyik legismertebb, legkedveltebb gyógyfürdője. Budapesttől 210 km-re, Ausztriától 20 km-re, szépen parkosított, nyugodt, igen kedvező szubalpin klimatikus környezetben fekszik. A látnivalókban gazdag környezet, a magas színvonalú szolgáltatások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vendégek nyugodt körülmények közt gyógyuljanak, pihenjenek.

BÜK-FÜRDŐ

 

Bük-fürdő Nyugat-Magyarország egyik legismertebb, legkedveltebb gyógyfürdője.
Budapesttől 210 km-re, Ausztriától 20 km-re, szépen parkosított, nyugodt, igen kedvező szubalpin klimatikus környezetben fekszik. A látnivalókban gazdag környezet, a magas színvonalú szolgáltatások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vendégek nyugodt körülmények közt gyógyuljanak, pihenjenek.

Büki Gyógy és élmény fürdő

A termálvíz gyógyító erejét már az ókori rómaiak is ismerték. Különös gondot fordítottak testi-lelki egészségük megőrzésére. Napjainkban sincs ez másképp, hiszen az ember legnagyobb kincse az egészség. Ehhez nyújt Önnek segítséget a büki gyógyvíz jótékony, gyógyító hatása, melynek segítségével panaszai enyhülhetnek, ill. teljesen megszűnhetnek.
A gyógyvíz magas kalcium, magnézium, fluorid és hidrogén-karbonát tartalma miatt kitűnően alkalmas reumás és ortopédiai betegségek, meszesedés, csontritkulás, lumbágó, köszvény, porckopás, baleseti utókezelések gyógyítására, nőgyógyászati panaszok kezelésére. Gyógyászati szolgáltatások: masszás, víz alatti torna, súlyfürdő, elektroterápia, gyógyszeres pakolás, egyéni-csoportos gyógytorna, reumatológus szakorvos ellenőrzése mellett. Alternatív gyógymódok: szoftlézer kezelés, lézerakupunktúra, oxigénterápia, reflex- és Thai masszázs.

A fürdő nem csak betegeknek alkalmas, hanem a rekreációs céllal érkezők és az aktív pihenésre vágyók igényeit is kielégíti. A szépen parkosított 13 hektár területen, számos fedett, félig fedett, gyermekmedence, csúszda, egy feszített víztükrű úszómedence, valamint egy élményfürdő várja a kedves vendégeket, ahol vadvízi csatorna, vízbefúvások, pezsgőágyak szolgálják az élményteli kikapcsolódást.

Rekreációs park Élmény fürdő Bük

Bük számos lehetőséget kínál a szabadidő hasznos eltöltéséhez: lovaglás, tenisz, golf stb. A környék kiválóan alkalmas kerékpártúrákhoz és kiránduláshoz. A közelben híres történelmi városok találhatók, Sopron, Kőszeg, Fertőd és Szombathely. Számos nevezetes látnivalókkal és kulturális ajánlatokkal teheti még élménytelibbé a pihenést.

 

 

 

BÜK

 

Bük viszonylag nagy kiterjedésű település, fejlett infrastruktúrával, úthálózattal rendelkezik. Igényes épületek, ápolt kertek, és sok-sok virág látható mindenütt.

A város Magyarország nyugat-dunántúli idegenforgalmi régiójában, Vas megyében, Szombathelytől 27 km-re, Soprontól 47 km távolságra helyezkedik el.
Kedvelt célpont a gyógyulni, pihenni vágyó hazai és külföldi vendégek körében egyaránt. Nem véletlenül, hiszen az utóbbi években Magyarország legjelentősebb gyógyfürdőjévé fejlődött.
A felbecsülhetetlen értékű, gyógyító energiával rendelkező hévízkincs párosul a különleges szubalpin klímával, a gondozott település látványával, a környék látnivalókban gazdag világával.

A községben található római katolikus templomban ma is látható gótikus szentélyt, a 15. században alakították ki. A főoltár Szent Kelemen képét, id. Stornó Ferenc festette.

A két oszlopon álló orgonakarzat ívelt mellvédű, alatta vezet fel a kerek csigalépcső.

A templom melletti parkban több emlékmű is látható. Az I. világháborús emlékművön haldokló katonának babérkoszorút nyújt át egy nőalak.

 

Az evangélikus templomot 1785-ben építették, a főhomlokzat előtt álló bádogsisakos tornyát 1826-ban emelték. A klasszicisztikus oltárszószéket 1795-ben készítette egy M. M. monogramú mester. Az 1884-ben festett oltárképen Krisztust ábrázolták az Olajfák hegyén, amint az angyal az enyhülés kelyhét adja át neki. A hólyagos medencéjű keresztelőkút balluszteres lábon áll, 1785 körül készült.

 

Sajnos napjainkban nem látogatható, a korai barokk stílusú Szapáry-kastély, amelynek eredete a 15. századra vezethető vissza. 1696-ban Felsőbüki Nagy István alakíttatta át kora barokk stílusban. Ennek emlékét őrzi a homlokzat felirata. Ebben a munkában olyan neves soproni mesterek vettek részt, mint a stukkókat készítő olasz származású Pietro Antonio Conti, valamint Eisenköbl Lőrinc és Unger János.

A település magyaros konyhái és speciális éttermei, a szabadtéri rendezvények és a zenei estek mind a vendégek szórakozását biztosítják.

 

 

BÜKFÜRDŐI SZÁLLÁSHELYEK

 

Éva Vendégház BükfürdőÉva Vendégház BükfürdőMagda Vendégház BükfürdőMagda Vendégház Bükfürdő
Somogyi Vendégház BükfürdőSomogyi Vendégház BükfürdőBíró Vendégház BükfürdőBíró Vendégház
Geröly Vendégház BükfürdőGeröly Vendégház BükfürdőHotel Caramell BükfürdőHotel Caramell**** Bükfürdő
Mészáros Apartment BükfürdőMészáros Apartment BükfürdőApartman Vadvirág BükfürdőApartman Vadvirág Bükfürdő
Titi Vendégház BükfürdőTiti Vendégház BükfürdőSarlós Apartman BükfürdőSarlós Apartman Bükfürdő
Libis Apartman BükfürdőLibis Apartman Bükfürdő
 

BÜKI SZÁLLÁSHELYEK

 

Brigitte Vendégház BükBrigitte Vendégház Apartman Bük-BükfürdőTünde Apartman BükTünde Apartman Bük-Bükfürdő
Ingrid Panzió Bük (Bükfürdő) Ingrid Panzió Bük (Bükfürdő) Bajor Panzió BükBajor Panzió Étterem Aparthotel Bük-Bükfürdő
Emődi Vendégház BükEmődi Vendégház Bük-BükfürdőApartmab Montex BükApartman Montex Bük - Bükfürdő
Kocsis Centrum Vendégház Apartman BükOrsi Vendégház BükOrsi Vendégház Bük-Bükfürdő
Júlia Vendégház BükJúlia Vendégház Bük-BükfürdőMika Vendégház BükMika Vendégház Bük
Európa Apartman Bük BükfürdőDan Vendégház Bük-BőCsilla Haus BükCsilla Haus Bük-Bükfürdő
  Villa Somló Bükfürdő Villa Somló Bükfürdő

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!


Téli Ajánlatok szállás