English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  Levelezési cím*:

Magyarország és a kürtőskalács sikere Lengyelországban
2007. április 18., szerda

Magyarország és a kürtőskalács sikere Lengyelországban

 

Az elmúlt hetekben két turisztikai kiállításon is részt vett hazánk Lengyelországban. Március 30. és április 1. között rendezték meg Katowicében Lengyelország egyik legnagyobb turisztikai vásárát, a Silesia Tourt, április 13. és 15. között pedig Krakkóban találkoztak a turisztikai szolgáltatók és szervezetek a nagyközönséggel, a Salon Turystyczny elnevezésű kiállításon. 

Felső-Szilézia Magyarország legfontosabb lengyel küldő régiója, így a katowicei vásár különösen fontos hazánk számára.

Magyarország és a kürtőskalács sikere Lengyelországban

A negyven négyzetméteres magyar nemzeti standon az információ mellett kürtőskalács-kóstoltatás várta az érdeklődőket, amely iránt a lengyel média is komoly érdeklődést mutatott (Képünkön Hirling Bozena lengyel külképviselet-vezetővel  és a kürtőskalács készítő mesterrel készít riportot egy lengyel televízió). A magyar bemutatkozás sikerét jelzi, hogy a standok szakmai versenyében az előkelő második helyezést nyerte el Magyarország.

A lengyel beutazóforgalmat 2003 óta dinamikus növekedés jellemzi. 2007. január-februárban 44%-kal nőtt a lengyel vendégek által a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma.


Nyári Ajánlatok szállás