English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  *:

 

HAJDÚSZOBOSZLÓ BEMUTATÁSA
2006. 12.,
Hajdúszoboszlói szálláshelyek, szállások. Hajdúszoboszló bemutatása. Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő. Hajdúszoboszlói harangház. Hajdúszoboszló Bocskai múzeum. Katolikus templom Hajdúszoboszló.

Hajdúszoboszló az Alföldön, Budapesttől 200 km-re található. Világhírű gyógyfürdője páratlan hatású termálvízével vált, a ?reumások Mekkájává?.
A gyógyfürdőben alkalmazott fürdőkúra többek között segít az idült ízületi gyulladások, idegfájdalmak, sportsérülések, nehezen gyógyuló csonttörések, nőgyógyászati megbetegedések, meddőség kezelésében.

Hajdúszoboszló gyógyfürdő

A legújabb tapasztalatok szerint a gyógyfürdő mikroklímája és a levegő jód- és sótartalma kedvezően befolyásolja a gyógyulást. Ehhez szolgál alapul az 5,5 hektárnyi csónakázótó és a fürdőmedencék. A gyógyvíz összetétele: alkáliklorid, hidrogén-karbonát, jód, bróm, konyhasó. Gyógyszolgáltatások a termálfürdőben: balneoterápia, inhalációs- és iszapkezelés, balneoterápia és mechanoterápia kombinációja, súlyfürdő, víz alatti sugármasszázs, víz alatti gyógytorna, fizikoterápia: mechanoterápia, hidroterápia, elektroterápia, fényterápia, ultrahang-terápia, magnethoterápia.

A legújabb attrakció a 2000 nyarán átadott Aquapark, amely különleges élményeket nyújt a víz szerelmeseinek. A speciálisan kiképzett csúszdák, medencék és vízi szórakoztató eszközök garantált kikapcsolódást nyújtanak kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt.

Haldúszoboszló Aquapark

 

HAJDÚSZOBOSZLÓ LÁTNIVALÓI

A fürdő előtti park különleges látványossága a millenniumi esztendőben felavatott Harangház, amely látványos építészeti alkotásként (Rácz Zoltán építész munkája) ad keretet a különleges alumíniumötvözetből készült harangoknak.

A Kálvin téren áll a XV. sz.-i alapokra épült református templom, amelynek erődfala a város talán legfontosabb műemléke.

A római katolikus templom érdekessége a város történetét, a fürdő fejlődését ábrázoló freskók. Ebben a templomban maga II. János Pál is megfordult, még krakkói érsek korában.

Érdekes lehet a Bocskai Múzeum, melyben népművészeti alkotásokat tekinthetünk meg.
Természetesen a környék is bőven nyújt látnivalót az erre járó vendégeknek. Nem messze a Hortobágy különleges természeti értékű tájvédelmi területe csábít egy kis kirándulásra, de Debrecenben sétálva is sok érdekességet láthatunk.
Hajdúszoboszlón az üdülőszállók mellett panziók, fizetővendég-szobák és két kemping is fogadja a vendégeket. A helyiek vendégszeretete és tapasztalt gondoskodása garancia akár a gyógyulni vágyó, akár a szórakozásra és kikapcsolódásra vágyó vendégseregnek.

 

 

HAJDÚSZOBOSZLÓ - ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSOK

Kattints a feliratra a részletekért!

 

HAJDÚSZOBOSZLÓI SZÁLLÁSHELYEK
Szimi Vendégház Hajdúszoboszló
Szimi Vendégház Hajdúszoboszló
Mercedes Vendégház HajdúszoboszlóMercedes Vendégház Hajdúszoboszló
Major Panzió Étterem HajdúszoboszlóMajor Panzió Étterem HajdúszoboszlóTulipán Vendégház HajdúszoboszlóTulipán Vendégház Hajdúszoboszló
Czakó Apartman HajdúszoboszlóCzakó Apartman HajdúszoboszlóPávai Apartmanház HajdúszoboszlóPávai Apartmanház Hajdúszoboszló
Relax Apartman HajdúszoboszlóRelax Apartman HajdúszoboszlóÉva Vendégház HajdúszoboszlóÉva Vendégház Hajdúszoboszló
Bolglárka Vendégház HajdúszoboszlóBolglárka Vendégház HajdúszoboszlóNelson Hotel**** HajdúszoboszlóNelson Hotel**** Hajdúszoboszló
Erika Vendégház HajdúszoboszlóErika Vendégház Hajdúszoboszló 

 


Irma Vendégház HajdúszoboszlóIrma Vendégház HajdúszoboszlóRudolf Hotel Hajdúszoboszló ***Rudolf Hotel Hajdúszoboszló ***
Villa Rubin Panzió HajdúszoboszlóVilla Rubin Panzió HajdúszoboszlóDeák Vendégház HajdúszoboszlóDeák Vendégház Hajdúszoboszló
Cristian rooms HajdúszoboszlóCristian rooms HajdúszoboszlóLili szállás hajdúszoboszlóLili szállás Hajdúszoboszló
Levente Szállás hajdúszoboszlóLevente Szállás HajdúszoboszlóLelle Szállás hajdúszoboszlóLelle Szállás Hajdúszoboszló
Anita-lak HajdúszoboszlóAnita-lak HajdúszoboszlóRózsakert Vendégház HajdúszoboszlóRózsakert Vendégház Hajdúszoboszló
Márvány Panzió HjadúszoboszlóMárvány Panzió HjadúszoboszlóÁbel Apartman HajdúszoboszlóÁbel Apartman Hajdúszoboszló

 

 

Önnek kiadó szálláshelye van?

Ez itt az Ön hirdetésének helye

Jelentkezzen Adatbázisunkba

        Kattints a gombra az ADATLAP kitöltéshez!