English Deutsch Magyar
http://www.eszallas.hu/
  *:   :
  Levelezési cím*:

MÁJUS 1 Majális, hosszú hétvége akciók

Az idén május 1. a munka ünnepe keddre esik. Bizonyára Ön is szeretné ezt a májusi hosszúhétvégét utazással, pihenéssel eltölteni. Összegyüjtöttök a legkedvezőbb akciós hosszúhétvége szállásajánlatokat.

Kedves Olvasónk foglaljon GARANTÁLTAN a legkedvezőbb áron!

 

 


Vértes Konferencia és Wellness Hotel Siófok (Balaton)
Csomag ára: 24.900 Ft /fő/2éj (3 nap / 2 éj)

Siófoki majális a Vértes**** Konferencia és Wellness Hotelben ( 2013.05.01-2013.05.05.) Majálisozzon Siófokon, sétáljon a Balaton partján gyönyörű, nyugodt környezetben családjával vagy barátaival!

DIAMANT HOTEL SZIGETKÖZ**** superior Conference Spa & Family
Csomag ára: 10.000- Ft/fő/éj 4 éj foglalásakor (5 nap / 4 éj)

félpanzió, wellness részleg, kerékpár, squash...

Apartman Eged Vendégház Eger
Csomag ára: 11.700 Ft/fő/3éj (4 nap / 3 éj)

Szobák és Apartmanok már 3.500 Ft/Fő/Éjtől. A csomagajánlat 2013 április 26.-tól - 2013 május 2.-ig 3 éjszakás foglalás esetén vehető igénybe.

MÁJUS 1.

A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év május 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabadnap, mely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokat hivatott megünnepelni.

 

Május 1-je hasonló tartalommal katolikus ünnep is, Munkás Szent József, a munkások védőszentje tiszteletére.

 

Május 1 Majális - Szinyei Merse Pál

Szinyei Merse Pál Majális    

Május 1. a Májusfa állítás napja.

Minden év május elsején a falukban, városokban, sok épület előtt lehet leszúrva látni virító zöld levelű, ágas-bogas, karcsú, magas fákat, melyeken virágok, szalagok, déli gyümölcsök, italok, füzérek stb. díszelegnek. Falvakon nőtlen ifjak kedveseik ablaka előtt állítják fel május első napján virradóra a májusfát.

A májusfák kidöntése járt együtt általában nagyobb ünnepélyességgel, táncmulatsággal. A májusfa ledöntésének szertartásos mozzanata volt a fa körültáncolása, a májusfára mászás. Különösen nehéz volt a lehúzott kérgű, magas fát megmászni. Azé lett a tetejére erősített ital, akinek ez sikerült. Gyakran megtréfálták egymást azzal, hogy az üvegbe paprikás vizet tettek.

Május 1. a Májusfa állításNyári Ajánlatok szállás